Een partnerschap Aedes - Innovateur d'assurances SantéVet

Wouf Wouf !

Kijk eens naar ons laatste nieuws !


De feestdagen staan in het teken van overdaad! Ja, maar... niet voor je huisdieren!

23/12/2021
noel

De dagen worden korter en de eindejaarsfeesten staan voor de deur. We mogen ons weer verwachten aan heel wat verrassingen, versieringen, planten en feestgerechten!

Maar vergeet in alle feestvreugde niet dat je huisdier soms heel nieuwsgierig is en niet eet zoals jij.

Hoewel je het hele jaar door waakzaam moet zijn, zien we in deze feestperiode de meeste vergiftigingen bij honden en katten.

Hou deze periode dus feestelijk en volg onze tips om je dier veilig te houden:

Die versieringen in je boom, op je meubels en vensterbanken zien er magisch uit. Maar zorg ervoor dat je dier er niet bij kan, en al zeker niet bij het lichtsnoer! Hou hem goed in de gaten wanneer hij in de buurt van je kerstboom komt. Niet alleen kan hij omvallen, de naalden zijn ook helemaal niet verteerbaar!

Op tafel staan lekkernijen waar mensen dol op zijn, maar die helemaal niet goed zijn voor je huisdier. Wees bijvoorbeeld voorzichtig met foie gras (een klein beetje mag, maar niet te veel). Ook te zoute voeding (zoals vis) is te vermijden. Ook met gevogelte let je maar beter goed op, want de kleine botjes splinteren snel en kunnen je harige vriend verwonden of verstikken.

In kastanjes zitten dan weer tannines die heel wat ellende kunnen veroorzaken, zoals overgeven, diarree, een opgeblazen gevoel en zelfs verstopping.

Tot slot zijn chocolade en koffie absoluut te vermijden, maar dat wist je waarschijnlijk al.

Vriest het? Denk er dan aan dat de wegen vaak zijn bestrooid met zout en dat dit goedje heel giftig is voor je dier (en voor jou ook trouwens). Hou hem dus goed in de gaten tijdens je wandelingetjes samen.

Deze tips lijken pretbedervers, maar ze maken ook dat deze feestdagen onvergetelijk kunnen worden … en niet om de verkeerde redenen!


Om je dier gezond te houden, zul je waakzaam moeten blijven en een verzekering voor hem afsluiten. Zo geniet je zorgeloos van de eindejaarsfeesten en van alle mooie momenten samen.

We wensen je prachtige feesten
en een goede gezondheid voor jou en je viervoeters!Bron:
https://www.santevet.be/fr/articles/des-fetes-de-fin-d-annee-sans-danger-pour-le-chien-et-chat
https://www.animalia.ch/conseil/les-fetes-de-fin-dannee-et-nos-animaux-de-compagnie
https://bestiaire.ch/#!generalite_quelques-conseils-pour-passer-des-fetes-de-fin-d-annee-sereines-avec-vos-animaux
Photos-5
Louis MARTIN