Een partnerschap Aedes - Innovateur d'assurances SantéVet

Wouf Wouf !

Kijk eens naar ons laatste nieuws !


Een dier adopteren uit een asiel? Tussen vragen en zekerheden

10/6/2020
adoptionNL

Een dier adopteren mag geen lichtzinnige keuze zijn en de beslissing is soms moeilijk. Een hond of een kat kiezen waarmee u een deel van uw leven deelt, brengt heel wat vragen met zich mee die menig mens beletten om de sprong te wagen.

 
 

Hoe zal die hond zich met ons gedragen?

Zal de kat zich bij ons thuis voelen?

Zullen wij erin slagen het dier de affectie te geven dat het nodig heeft?

Zullen wij voldoende tijd kunnen besteden aan de opvoeding ervan?

Dieren die in asiel worden geplaatst, komen daar terecht als gevolg van allerlei omstandigheden: ze zijn verloren, ze zijn achtergelaten door gedragsproblemen van het dier, een gebrek aan tijd om ermee bezig te zijn, een gezondheidsproblemen van het dier, of erger nog slechte behandeling door hun baasje enz.

Om u te begeleiden in uw keuze, zijn hier enkele voordelen van het adopteren van een viervoeter vanuit een asiel:

Reeds ontwikkelde persoonlijkheid van het dier

Asielhouders kunnen uitmaken of een dier zenuwachtig, rustig, schuchter, aanhankelijk of zelfstandig is. Ze kunnen inschatten welke persoonlijkheid het best aansluit bij die van u en kunnen u begeleiden bij de keuze tussen het ene of het andere dier.

Basisopvoeding achter de rug

Vaak zijn de basisbevelen bij het dier reeds verworven. U moet dus niet vanaf nul beginnen en u hoeft uw hond niet meer aan te leren dat hij buitenshuis zijn behoefte moet doen of dat de kat gebruik moet maken van haar kattenbak.

Maturiteit van het dier

De dieren in een asiel mogen dan jong zijn, ze hebben al een bepaalde maturiteit verworven. Een puppy of een kattenjong zit boordevol energie en vitaliteit en kan binnenshuis nogal wat bijtschade aanrichten. Een volwassen dier is doorgaans rustiger en houdt veeleer van gezelschap, streeltjes en het comfort van een gezellig huishouden. 

Perfecte kennis van het dier

Wie een dier uit een asiel adopteert, kan de juiste keuze maken op basis van het karakter van het dier, zijn verleden, zijn relatie met andere dieren. Het asiel heeft er alle baat bij dat u beschikt over alle informatie die betrekking heeft op het gezelschapsdier, onder meer over zijn medische achtergrond.

Tot ieders grote voldoening

Veel volwassen gezelschapsdieren wachten ongeduldig op een nieuw gezin, een nieuwe thuis: door een van hen te adopteren, redt u het dier en gunt u hem of haar een volwaardig leven waarvoor het dier u eeuwig dankbaar zal zijn.

De echte held, dat bent u

Door een gezelschapsdier te adopteren, doet u veel meer dan het betrokken dier redden. U maakt in het asiel ook plaats voor een nieuwe kat of hond, die zo uitzicht heeft op een beter leven.

Een echte verantwoordelijkheid

Een dier uit een asiel adopteren, doe je niet in een opwelling. De beslissing om te adopteren moet niet alleen gebaseerd zijn op al die mooie redenen. Ze moet de vrucht zijn van een weloverwogen en verantwoorde keuze van het hele gezin, om te vermijden dat het dier afstevent op een nieuwe scheiding.

Een dier – kat of hond – adopteren is een schitterende ervaring en zal uw leven en dat van uw omgeving veranderen. 

Eén ding staat vast: dieren die in een asiel worden geplaatst, willen maar één ding … een gezin vinden waar ze een heel nieuw leven kunnen beginnen!  

Eenmaal geadopteerd, geef uw huisdier alle affectie die het verdient en bied het een Hond en Katverzekering aan om er zeker van te zijn dat het de best mogelijke zorg krijgt!

Bronnen : https://www.petsonic.com/blog/fr/avantages-dadopter-animal-de-compagnie-adulte/

Mathilde LAMBERT
Suivez-nous sur Instagram

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Quis ipsum suspendisse ultrices gravida. Risus commodo viverra maecenas accumsan lacus vel facilisis.


 
Volg ons op Instagram