Een partnerschap Aedes - Innovateur d'assurances SantéVet

Wouf Wouf !

Kijk eens naar ons laatste nieuws !


LOCKDOWN met uw huisdier op zijn best!

14/4/2020
confinement_news_nl
Naar aanleiding van het Coronavirus is ieder van ons gedwongen een nieuw levensritme aan te nemen waaronder ook onze eigen huisdieren.

Zelfs al zijn ze zo blij zijn dat ze niet meer alleen zijn, zijn ze net zo van streek door deze verandering in het dagelijks leven als ons.

Hier zijn enkele tips en tricks om u en uw trouwe viervoeter door deze moeilijke periode te loodsen.

 1. Uitstapjes en wandelingen

  Gelukkig zijn uitstapjes in de buurt van uw huis nog steeds toegestaan! Aan de hand van een korte wandeling met uw hond kan u nog steeds elke dag tot rust komen.  Zorg er natuurlijk altijd voor dat je de regels omtrent social distancing  in acht neemt als je andere dieren en hun baasjes tegenkomt.

 2. Stress en emoties

  Op het eerste gezicht lijkt de lockdown positief te zijn voor de dieren: meer tijd doorbrengen met de dieren versterkt de verbondenheid met de dieren en vice versa. Wees echter wel voorzichtig dat uw eigen emoties of stress niet overzet op uw eigen huisdier.

 3. Doe "zoals normaal"

  Uitzonderlijke" situaties mogen in geen geval leiden tot uitzonderlijk gedrag. Gedraag je met je huisdier op dezelfde manier als voor de lockdown. Het is bijvoorbeeld niet nodig om de tijden van de maaltijden te veranderen of uw huisdier te belonen zonder enige reden.

 4. Sporten in goed gezelschap

  De beste vriend van een man kan ook zijn beste trainingsmaatje zijn, toch? Naast het actief houden van u beiden, betekent oefenen met uw hond ook tijd doorbrengen met elkaar, wat hij zeker leuk zal vinden!

 5. Lenteschoonmaak

  Wat is er beter dan de terugkeer van goed weer om je favoriete dier een make-over te geven? Borstelen, baden, oog-, oor- en klauwverzorging... Het is het perfecte moment om uw huisdier mooi te maken!

 6. Het perfectioneren van de opleiding van uw huisdier

  In uw dagelijkse routine is het niet altijd evident om uw huisdier goede manieren te leren. De lockdown kan dus het ideale moment zijn om die opleiding te perfectioneren. Organiseer korte trainingen, leer hem of haar nieuwe commando’s en zorg ervoor dat ze die slechte gewoontes kwijtraken!

 7. 3, 2, 1... SPELEN!

  Zoek samen met je huisdier naar nieuwe spelletjes die interessant kunnen zijn voor hun verdere ontwikkeling. Op deze manier verdrijven jullie de tijd en resulteert het in nog een betere band tussen jullie twee.  

Voor gezinnen, maar vooral voor mensen die aangewezen zijn op zich zelf, kunnen dieren ons echt helpen om deze moeilijke periode door te komen. Maak dus van deze uitzonderlijke situatie gebruik om de band tussen jullie beiden te versterken .

Mathilde LAMBERT
Suivez-nous sur Instagram

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Quis ipsum suspendisse ultrices gravida. Risus commodo viverra maecenas accumsan lacus vel facilisis.


 
Volg ons op Instagram