Een partnerschap Aedes - Innovateur d'assurances SantéVet

Wouf Wouf !

Kijk eens naar ons laatste nieuws !


Met een gerust gemoed op vakantie gaan terwijl er voor uw huisdier wordt gezorgd!

07/8/2020
Met een gerust gemoed op vakantie gaan
Wanneer u met vakantie gaat, is het niet altijd mogelijk om uw viervoeter mee te nemen. U vraagt zich dan wellicht af hoe u dat georganiseerd krijgt.

Wanneer u met vakantie gaat, is het niet altijd mogelijk om uw viervoeter mee te nemen. U vraagt zich dan wellicht af hoe u dat georganiseerd krijgt:  

Wie zal uw viervoeter eten geven?
Wie laat uw viervoeter uit?
Wie houdt uw viervoeter gezelschap?

In dit artikel delen we enkele interessante oplossingen waarmee u uw huisdier in goede handen kunt achterlaten en met een gerust hart op vakantie kunt! 

1. Homesitting

Homesitting is een oplossing die we steeds vaker zien opduiken; ze bestaat erin gratis diensten uit te wisselen met andere particulieren tijdens uw afwezigheid.

De homesitters letten op uw woning en zorgen voor de dieren wanneer u afwezig bent, of het nu voor vakantie dan wel om andere redenen is. Uw woonst wordt dan beschermd tegen diefstal en onderhouden tijdens uw afwezigheid.

Huisdieren zijn natuurlijk heel blij met de homesitting. Ondanks het gemis aan hun baasje, zorgt deze oplossing ervoor dat ze niet van omgeving hoeven te veranderen en dat al hun bakens behouden blijven. Wandelingen, verzorging en streeltjes blijven hun dagelijks ritme bepalen.

2. De petsitter

De petsitter is iemand die uw huisdier komt bezoeken, het uitlaat, eten geeft of die er bij hem of haar thuis voor zorgt als u er zelf niet bent. 

Een petsitter is eigenlijk een babysitter, maar dan voor dieren. U komt met die persoon overeen hoe lang en hoe vaak hij langskomt, maar ook welke activiteiten hij of zij met uw dier doet, wat uw huisdier te eten en welke verzorging het krijgt.

U vindt vlotjes een petsitter in uw buurt dankzij gespecialiseerde internetsites zoals Listminut.be, Pawshake.be, Okazoo.be, Holidog.com enz.

3. Oppasruil

U kunt ook contact zoeken met andere eigenaars van huisdieren om kosteloos de oppas voor uw respectieve dieren te ruilen tijdens afgesproken perioden: uw huisdier woont gratis bij zijn oppasser (in het gezelschap van zijn eigen huisdier(en)) en u doet precies hetzelfde voor het huisdier van de oppasser wanneer hij met vakantie gaat.

Met een gerust hart: uw huisdier is in goede handen, wordt opgevangen in een warm nest én geniet van het gezelschap van andere speelkameraadjes.

4. Gastgezin

Het opvanggezin kan, in ruil voor een bepaalde vergoeding, zorg dragen voor uw hond of poes. Zoals bij de petsitters bestaan er websites die op een eenvoudige manier gastgezinnen en baasjes met elkaar in contact brengen.

Doorgaans presenteert het gastgezin zich door de gezinsleden één voor één voor te stellen. Het vertelt waar het huisdier zal worden opgevangen, of er andere huisdieren wonen, of er een tuin is enz. Aarzel niet vooraf kennis te maken met de toekomstige oppassers van uw huisdier en breng hen gerust een bezoekje zodat uw huisdier al even kennis kan maken met zijn toekomstige leefomgeving.

5. Kennel of dierenpension

Minder idyllisch, maar daarom niet minder nuttig, zijn de kennels of dierenpensions waar uw hond of kat welkom is. Die inrichtingen zijn onderworpen aan strenge wet- en regelgeving die ervoor zorgt dat uw huisdier kan rekenen op een perfecte opvang, voeding en verzorging.

Maar als uw huisdier graag op zichzelf is, opteert u misschien beter voor een andere oplossing. In een kennel of dierenpension huizen er immers veel dieren samen.   

Net zoals bij een opvanggezin is het raadzaam het dierenpension vóór uw vertrek toch even te bezoeken; zo kunt u uw huisdier geruststellen en kan het al even kennis maken met zijn nieuwe leefomgeving voor de komende dagen.

Bronnen :

Claire Verhamme
Suivez-nous sur Instagram

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Quis ipsum suspendisse ultrices gravida. Risus commodo viverra maecenas accumsan lacus vel facilisis.


 
Volg ons op Instagram