Een partnerschap Aedes - Innovateur d'assurances SantéVet

Wouf Wouf !

Kijk eens naar ons laatste nieuws !


Uw huisdieren, het recept voor geluk?

21/1/2022
SV-HUG-site

Bestaat er zoiets als Internationale Knuffel dag?

21 januari is de wereld knuffel dag! Wat, wist je het niet? 😉 Vreemd gebruik afkomstig uit de Verenigde Staten, deze dag heeft toch zijn basis. Het was inderdaad op 29 maart 1986 dat dominee Kevin Zabrovney op het idee kwam om de eerste knuffel dag te organiseren naar aanleiding van de vaststelling dat de periode tussen de eindejaarsfeesten en Valentijnsdag moreel gezien een moeilijke periode was... .

Uw huisdieren en hun voordelen

Wat als je huisdieren de beste metgezellen waren op deze dag? Bij het knuffelen en verzorgen van uw hond of kat komen endorfine, het relaxatiehormoon, en oxytocine, het hechtingshormoon, vrij. Bovendien hebben deze hormonen een direct effect op de vermindering van het stresshormoon cortisol... Wat wil je nog meer?

... Wat katten betreft, hebben we het zelfs over purr-fect therapie!

Volgens Jean-yves Gauchet, een dierenarts in Toulouse, is spinnen (hier, van de kat) een echte therapie. "Wanneer het lichaam worstelt met pijnlijke situaties - stress, slapeloosheid of angst - zendt het spinnen van de kat kalmerende en heilzame geluidstrillingen uit, een beetje zoals muziek. De lage frequenties, tussen 20 en 50 hertz, worden waargenomen door het trommelvlies maar ook door de zenuwuiteinden die zich op de huid... Positieve gedachten van welzijn worden dan doorgegeven aan de hersenen.

Sterker nog, voor dezelfde breuk herstelt een kat drie tot vijf keer sneller dan een ander dier dankzij het spinnen. En het schijnt dat lage frequentie trillingen hetzelfde effect hebben op menselijke breuken!

En naast het knuffelen?

Studies tonen aan dat het hebben van een huisdier in huis het energieniveau verhoogt en mensen actiever maakt, vooral voor baasjes die graag dagelijks gaan wandelen.

Dieren zijn ook een bolwerk tegen isolement en depressie. "Mensen zijn sociale dieren": de zorg voor een dier helpt de dag te reguleren en biedt zo de voordelen van een gezonde routine voor emotionele stabiliteit.

Andere studies tonen aan dat dieren en mensen dezelfde populaties microbiota hebben, microbiota die dienen voor de regulering van het spijsverteringsstelsel dat, als een "tweede brein", rechtstreeks invloed uitoefent op onze stemmingen en onze algemene immuniteit. Uit verschillende Amerikaanse studies blijkt dat jonge kinderen die in contact staan met dieren, daardoor een sterke populatie microbiota ontwikkelen en een hoger dan gemiddelde immuniteit genieten.

Kortom, als u het geluk hebt een huisdier in huis te hebben, hebt u nu een completer beeld van alles wat het u brengt... Koester deze relatie en bescherm hem! En aangezien het onverwachte sneller gebeurt dan u denkt, kunt u met onze honden- en kattenverzekeringspakketten anticiperen op onaangename verrassingen!

Source :

https://www.journee-mondiale.com/304/journee-internationale-des-calins.htm

https://www.lemonde.fr/vous/article/2013/01/17/la-ronron-therapie-pour-reprendre-du-poil-de-la-bete_1818246_3238.html

https://www.kippy.eu/blog/fr/les-animaux-de-compagnie-et-locytocine-quel-est-le-lien/

https://apprendreaeduquer.fr/les-4-hormones-du-bonheur-leurs-effets-et-des-actions-pour-les-declencher/

https://www.vogue.fr/beaute/article/les-animaux-nous-soignent

Photos-5
Louis