Een partnerschap Aedes - Innovateur d'assurances SantéVet

Wouf Wouf !

Kijk eens naar ons laatste nieuws !


Hond en kat. Wist je dat...?

27/4/2020
anecdote_nl

Ontdek in dit artikel enkele verrassende anekdotes over onze viervoeters.

Wat is de favoriete hond van de Belgen?

Welke kat neemt de eerste plaats in op het podium? 

Wat zijn de meest verzekerde rassen van honden en katten?

Wat is het profiel van de personen die hun hond of kat verzekeren?

Ontdek in dit artikel de antwoorden op deze vragen en enkele verrassende anekdotes over onze viervoeters:

Dieren in de wereld

 Volgens een onderzoek dat GFK (Growth from Knowledge) in 2017 in 22 landen heeft uitgevoerd, zegt 57% van de respondenten een huisdier te hebben.  

Daaronder zijn honden en katten het populairst. Uit de resultaten bleek dat 33% van de respondenten minstens één hond hebben, 23% een kat, 12% een goudvis, 6% een vogel en 6% van hen hebben andere dieren.

Argentijnen zijn de grootste hondenliefhebbers (68% van de respondenten) en Russen hebben de leiding als kattenliefhebbers (57%), vóór de Fransen (41%).

Dieren in België

 In België zijn honden en katten de populairste huisdieren. Sommigen beschouwen hen als een echt kind of als een oplossing tegen eenzaamheid, anderen voelen dat ze dankzij hen meer fysieke inspanningen leveren of dat ze een rol spelen als vriend voor hun kinderen. 

Volgens een studie uitgevoerd door Comeos, woordvoerder van de handel en diensten in België, bezit bijna één Belgisch gezin op twee een huisdier (28,8% heeft één of meer katten en 22,4% heeft minstens één hond).

De favoriete hondenrassen van de Belgen

 Loyaal, intelligent, toegewijd en aanhankelijk... Wordt er niet gezegd dat de hond de beste vriend van de mens is?

Van de miljoen honden die ons leven in België delen, komen de Jack Russels op de eerste plaats, op de voet gevolgd door de Chihuahua’s en Border Collies.

De favoriete kattenrassen van de Belgen

 Aanhankelijk, knuffelig, zelfstandig, avontuurlijk of aan huis gebonden: zoveel karaktereigenschappen die eigen zijn aan de kat.

Van de 2 miljoen katten die in België aanwezig zijn, is het podium van de favoriete katten van de Belgen al jaren onveranderd gebleven. De Perzische katten winnen goud, gevolgd door de Heilige Birmaan en de karthuizer.

De meest zekere rassen

Hier vindt u de 5 meest verzekerde honden- en kattenrassen, met de Chihuahua en de Europese kat bovenaan het podium: 

  Hond Kat
1 Chihuahua Europese kat (straatkat)
2 Franse bulldog British Shorthair
3 Border Collie Ragdoll
4 American Staffordshire Terrier Maine Coon
5 Labrador Retriever Scottish Fold

 

Het profiel van het verzekerde dier

Vandaag de dag zijn honden vaker verzekerd dan katten en worden er meer verzekeringsoffertes gevraagd van mannetjes dan van vrouwtjes (58% vs. 41%).

De gemiddelde leeftijd van een verzekerd dier is 3 jaar. Sommige baasjes geven er zelfs de voorkeur aan om hun huisdier in de maanden na de geboorte te verzekeren, omdat het immuunsysteem dan nog niet volledig ontwikkeld is, wat de jonge dieren kwetsbaarder maakt.

Het profiel van de eigenaar die zijn huisdier verzekert

De gemiddelde leeftijd van de verzekeringsnemer is 41 jaar voor zowel de hond als de kat.

Vrouwen lijken vaker hun dieren te verzekeren en vooral de baasjes van katten nemen hierbij het voortouw (78% tegen 22% voor mannen). Voor honden is 63% van de vrouwen op zoek naar een verzekeringsoplossing, tegenover 36% van de mannen.

 

 
Mathilde LAMBERT
Suivez-nous sur Instagram

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Quis ipsum suspendisse ultrices gravida. Risus commodo viverra maecenas accumsan lacus vel facilisis.


 
Volg ons op Instagram